Skeittiparkki luonnossa

Havumäki Ranchin skeittipiha on yksi uniikeimmista parkeista mitä voit Suomesta löytää. Parkki on suunniteltu yhteistyössä maisema-arkkitehti Janne Saarion kanssa.

Ranchin piha on suunniteltu skeitattavaksi ja se on rakennettu luontoa mukaillen. Pihastreetiltä löydät monipuolisia muotoja, kuten bänkkejä, kurbeja ja kaaria. Pihapiiristä löytyy myös kohtuullisen kokokoinen hyvä betoni pooli, joka tarjoaa haastetta kokeneellekkin skeittarille, mutta sopii mainiosti myös harjoitteluun.

Kesällä 2022 yläpihalle valmistui yhteistyössä Aleksi Martikaisen, Jani Mäkelän ja Ari Jääskeläisen (Savo-Karjalan Skeittipetoni) kanssa  pienempi pooli ja lisää skeittattavia muotoja.

Poolin on suunniteltu Beaver Concreten Luke Jouppi.

Suunniteltu yhteistyössä
maisema-arkkitehti
Janne Saarion kanssa

Poolin on suunniteltu Beaver Concreten Luke Jouppi.

Previous
Next

Bankkeja, kurbeja, kaaria...

Pihastreet parkki on rakennettu asfaltista ja betonista alueen ympäristöä mukaillen ja se on tyyliltään sekoitus bankkeja, kurbeja, kaaria, ja muita klassisia street skate obstaakkeleita. Koko parkki on loivassa mäessä ja se asettuu kolmeen eri tasoon. 

Eri kokoiset ja muotoiset aaltomaiset bänkit toimivat hyvin myös surfskate harrastajalle.

Uima-altaan ja skeittipoolin hybridi

Ranchin poolin suunnittelussa on otettu vaikutteita klassisista ”backyard pool” uima-altaista, sekä modernien skeittiparkkien pooleista. Lopputuloksena on monipuolinen pooli, jossa viihtyvät aloittelijat ja ammattilaiset.

Poolin syvä pääty on 2m syvä, ja matala pääty 1.5m syvä.

Poolin on suunnitellut Beaver concreten Luke Jouppi.

 

Previous
Next